Från Plats Till Plats /2004

En utställning av studenter från Konstfack i tunnelbanan 16-19 September 2004.
Initiativtagare Ulrika Sparre
Producerad av Ulrika Sparre & Beatrice Hansson

Initiativet till en utställning som rör sig utanför rummet och platsen Konstfack kommer från studenterna på Konstfack. Nu har Konstfack flyttat från Valhallavägen till Telefonplan. I samband med flytten funderar vi över betydelsen av en plats och kanske att platsa in.

Vad händer med det område vi lämnar, den plats där Konstfack legat i 45 år. Kommer någon att sakna oss? Hur platsar vi in i vårt nya område och hur kommer vi att påverkas. Kommer vi få nya vänner?

Hur platsar den konst som produceras av oss blivande konstnärer, kreatörer och formgivare på Konstfack in i vår samtida miljö. Vad ger vi för möjligheter till diskussion? Konsten tar nya uttryckssätt som en direkt reaktion på vår samtid och det samhälle där vi idag måste ta plats.

I ett globalare samhälle där vi förflyttar oss fortare och där kulturer och människor blandas ser vi det offentliga rummet som en plats där alla möts. En möjlighet för nya ideer och inspiration till möten.

Genom att ta plats i miljöerna runt Konstfack, på tunnelbanan och andra utrymmen under vår resväg ser vi ett tillfälle att visa vad vi funderar över idag och ge er möjlighet att ta del av våra tankar.

Under invigningen av nya Konstfack vill vi uppmärksamma människor om flytten. Detta genom att använda rummet och resvägen mellan Karlaplan och Telefonplan som utställningsutrymme mellan 16-19 September.


Malin Pettersson Öberg
Andreas Rang
Ragnar Persson & TJ Spastian
Paul Kokamägi
Daniel Skoglund & Linnéa Bergman Sjöstrand
Johan Oijens
Maja Gunn & Maja Sjöberg -Maja2
Joanna Günther
Ylva Åborg
Johan Lundh
Alejandra Lunden
August Sørenson
Jenni Kjellberg
Victoria Brännström

Ulrika Sparre
Fd elev på Konst/curator

Beatrice Hansson
Konstnär/lärare


Download KATALOG_pdf